你现在的位置: 首页 > 新闻中心 > 讲座&会议预告 > 逻辑与认知学术讲座预告 | 陈波:社会历史的因果描述论——一种新的名称理论

发表时间:2019-04-02 | 浏览数: | 作者:

报告题目:社会历史的因果描述论——一种新的名称理论

Socio-historical Causal Descriptivism:A Hybrid and Alternative Theory of Names.

主讲人:陈   波 北京大学哲学系 教授

主持人:鞠实儿 教授
时    间:2019年4月9日(周二)上午9:30—11:30

地    点:锡昌堂 322 室

主办单位:中山大学逻辑与认知研究所

主要内容:

This work argues for a hybrid and alternative theory of names—Socio- historicalCausal Descriptivism, which consists of six claims, including: The meaning of Nconsists of an open-ended collection of informative descriptions of N’s beareracknowledged by a linguistic community; with respect to practical needs of agentsthere is s weighted order in the collection of descriptions of N’s bearer, etc.

主讲人简介:

陈波,北京大学哲学系教授,著有《分析哲学——批评与建构》、《逻辑哲学研究》、《奎因哲学研究》、《悖论研究》等,在国内外重要期刊发表学术论文两百多篇,其中在国际 A&HCI 刊物发表英文论文 20 多篇。成果单独获得省部级奖励以上 9 次。2018 年当选国际哲学学院 IIP 院士。